Al op jonge leeftijd was Mieke volledig gefocust op dans en theater en droomde ze van een carrière in de musicalwereld. In haar achttiende levensjaar werd ze aangenomen in het ensemble van de professionele Engelstalige musical Fame en als danseres bij de show 'A tribute to the Beegees'. Het was een fantastische ervaring om door heel Nederland te touren, maar ze werd ook geconfronteerd met feit dat ze nog lang niet op haar beoogde niveau was. Daarom besloot ze om auditie te doen voor een dansopleiding en werd aangenomen op Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Tijdens deze opleiding ontdekte Mieke haar talent voor het lesgeven en creëren en wilde zij zich na haar opleiding volledig daar op focussen.

 

Als fulltime dans- en musicaldocent werkte zij een aantal jaren op verschillende theaterscholen. Daar deed zij veel ervaring op in het maken van voorstellingen en coördineren van scholenprojecten en leerde zij ook zaken op te pakken die meer te maken hadden met organisatie, klantcontact en planning. Dit resulteerde in een aanstelling op een grote theaterschool. Daar werkte zij meerdere jaren als artistiek leider. Zij hield zich vooral bezig met de kwaliteit van de lessen, het begeleiden van talenten en het creëren van voorstellingen en scholenprojecten. Op een gegeven moment merkte Mieke dat ze niet meer met plezier naar haar werk ging en tegen verschillende dingen aanliep. Oorzaak hiervan was vooral het moeten doen wat anderen willen en daardoor was ze eigenlijk niet meer bezig met het mooie vak van de podiumkunsten. Daarom heeft ze besloten om weer als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan en onder haar eigen naam aan verschillende projecten te werken.

 

Inmiddels is zij vaste choreograaf bij 't Zwols Muziek Theater en Spring Company en geeft zij les bij Danscentrum Artistique. Onder de naam MusicalWerkplaats geeft zij haar eigen musicallessen aan kinderen van 4  t/m 12 jaar. Als één van de leden van Project LIMA speelt zij in voorstellingen voor het basisonderwijs. Tevens heeft zij Kubus Kindertheater opgericht en speelt zij verschillende eigengemaakte voorstellingen voor peuters en kleuters.